Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с турбо на 164 2.0 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с турбо на 164 2.0 V6

Здравейте,

имам следния проблем и ще ви бъда благодарен ако може да ме насочите

На "Кораба" турбината е демонтирана преди неопределено време , защото колата пушела черно /*така ми го обясниха*/. Колата върви добре и без турбината, но сега ми хрумна да я сложа.
    Турбината е Garet
    Въпроса ми е следния, като се опитам да завъртя турбината на ръка /Перките на топлата част/ се движи много трудно.
    Това нормално ли е и ако не е има ли смисъл да я нося на ремонт или направо да купувам нова.

п.с Забравих да спомена, че се е получило след като колата не е била палена много време/около 3 месеца/. Другото което забравих, е че не се забелязват повреди по перката на топлата и студената част, също така няма луфтове по оста /Поне доколкото аз мога да забележа/

Благодаря предварително
    Alfa Romeo 164 TB 2.0

Занеси да я проверят, поне ще спестиш някой монтаж/демонтаж евентуално.
    А какво има в момента на мястото на турбокомпресора? А с маслената магистрала за него и охлаждането какво се случва?
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Маслената магистрала е запушена, турбината е измъкната от охлюва от към колекторите и е запусхен с някаква ламарина да не издиша.

Колата я карам така вече година и не ми е правила проблем

п.с
      Намерих една тема в която решението беше да се раздвижи турбината /същия проблем като моя/ поразвътях я и има напредък.
      Чудя се дали да дам 100 кинта за диагностика или да я сложа и да видя какво ще стане
      Alfa Romeo 164 TB 2.0

Comment

Една година имаш турбо кола без турбо??? Направо ме съсипваш...
        Занеси я да проверят дали не пуска масло към колекторите.
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Една година имаш турбо кола без турбо??? Направо ме съсипваш...
          Занеси я да проверят дали не пуска масло към колекторите.
          Не ме разбра . Всичко свързано с турбината е отскубнато или запушено/охлаждането, въздуха/. Турбината я няма, свалена е. Не пуска масло към към колекторите защото няма от къде. Свалена е от охлюва който е закачен към колекторите.
          Нямам с какво да снимам в момента за да ти покажа по детайлно.
          Alfa Romeo 164 TB 2.0

Comment

Оста на турбото ще се раздвижи след време и ще почне да се върти съвсем свободно.Също може и да е останала без масло и за това да задържа. 3 месеца без каране са нищо време.
            Както каза Дидо най-добре преди да я монтираш я занеси на проверка да не хвърля масло. Така и така е свалени, нищо не ти пречи да я прегледат.
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Много добре те разбрах. Все едно да имам V8 двигател с изключени половината цилиндри...
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Така е , но чак сега имам възможността да помисля за възстановяването му от финансова гледна точка.
                Ремонтите почнаха да ми идват повече по едно време, за това оставих турбината на по заден план. Тези дни или след НГ ще я занеса да я прегледат.
                Можете ли да ми препоручате къде да го направя в Пловдив.

Благодаря и на двамата за отговорите !
                Last edited by mgamishev; d.m.y г., 22:57.
                Alfa Romeo 164 TB 2.0

Comment

Първоначално публикувано от mgamishev Покажи съобщение
                  Можете ли да ми препоручате къде да го направя в Пловдив.
                  Драсни два реда на колегата 1912
                  Той е от Пловдив и вероятно може да те упъти за региона .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                  X